Skip to main content

Το Συγκρότημα

O «Λόφος» μας

Χαμηλές πολυκατοικίες και ανεξάρτητες μεζονέτες, ένας καταπράσινος εσωτερικός κήπος, Λέσχη Υγείας με πισίνα και γυμναστήριο, κιόσκια, πέργκολες, σιντριβάνια, μονοπάτια και πεζόδρομοι – αλλά κι ένας ανοιχτός ορίζοντας με ανεμπόδιστη θέα στο μεγαλύτερο μέρος του Λεκανοπεδίου, από τον Ευβοϊκό μέχρι τον Σαρωνικό. Αυτός είναι με λίγα λόγια ο Λόφος Έντισον, το σπίτι μας, για τους 700 περίπου συνιδιοκτήτες και ενοικιαστές που συγκατοικούμε σ’ αυτό το μοναδικό στην Ελλάδα οικιστικό συγκρότημα και απολαμβάνουμε μια πραγματικά ξεχωριστή πρόταση ποιότητας στην καθημερινή ζωή.

Η ιστορία

Στον σχεδιασμό της δημιουργίας του συγκροτήματος Λόφος Έντισον ήταν η αρχική λειτουργία του ως Ολυμπιακό Χωριό Τύπου, για να στεγάσει ξένους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των αγώνων «Αθήνα 2004». Την κατασκευή ανέλαβε η τεχνική εταιρία ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για λογαριασμό της θυγατρικής της REDS,  ενώ ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του έργου ανατέθηκε στο γραφείο του Στέλιου Αγιοστρατίτη. Αμέσως μετά το τέλος της Ολυμπιάδας ο χώρος διαμορφώθηκε εκ νέου, τα διαμερίσματα των κτιρίων μετατράπηκαν σε κατοικίες και παραδόθηκαν για ιδιωτική χρήση.

Επίσημα, το Συγκρότημα στην τελική του μορφή ξεκίνησε να λειτουργεί στο τέλος Μαΐου 2005. Εκείνη την εποχή προχωρούσε ήδη η κατασκευή του κεντρικού κήπου, έργο του αρχιτέκτονα τοπίων Θάνου Σκλαβενίτη, το οποίο σχεδιάστηκε έτσι ώστε να δημιουργεί ένα εξαιρετικό περιβάλλον που ισορροπεί μεταξύ υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας για τις ανάγκες των κατοίκων.

Ο “Λόφος Έντισον” σε αριθμούς

37: ο αριθμός τριώροφων κτιρίων και μεζονετών
202: οι συνολικές οικίες
700: ο συνολικός αριθμός των κατοίκων
1.100: το μήκος σε m του περιμετρικού δρόμου του συγκροτήματος
2.000: ο αριθμός νέων φυτών & δένδρων που φυτεύονται από τους κατοίκους σε κάθε ετήσια δενδροφύτευση
15.000: η έκταση σε m2 που καλύπτουν οι ιδιόχρηστοι κήποι και τα πρανή
20.000: η έκταση σε m2 του κεντρικού κοινόχρηστου κήπου
70.000: η συνολική έκταση σε m2 που καλύπτει το συγκρότημα
1: η ποσότητα σε kg ελαιόλαδου που παίρνει κάθε οικία από την ετήσια συγκομιδή των ελιών του κεντρικού κήπου

Η αναγνώριση

Χωρίς καμιά αμφιβολία το συγκρότημα Λόφος Έντισον θεωρείται σήμερα μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα ωραιότερα οικιστικά συγκροτήματα της Ευρώπης.

Γι’ αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το 2006 κατέκτησε μια από τις πρώτες τρεις θέσεις στα έγκριτα βραβεία MIPIM, (MARCHÈ INTERNATIONAL DES PROFESSIONNELS DE L’ IMMOBILIER – ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ) έναν από τους κορυφαίους θεσμούς της κατηγορίας του real estate.

 

Θέση και πρόσβαση

Χτισμένο στις «όχθες» σχεδόν της Αττικής οδού το Οικιστικό Συγκρότημα “Λόφος Έντισον” βρίσκεται σε ιδιαίτερα πλεονεκτική γεωγραφική θέση. Απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη λεωφόρο Μαραθώνος και τον Σταθμό Προαστιακού & Μετρό “Παλλήνη”, κάτι που διευκολύνει ιδιαίτερα την πρόσβαση σε αυτό με μια ποικιλία ΜΜΜ – Λεωφορεία, Μετρό, Προαστιακό, ΚΤΕΛ κλπ.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η κοντινή στάση του λεωφορείου ονομάζεται ακόμα “Ασύρματος”, από την εποχή που λεγόταν έτσι ολόκληρος ο λόφος, καθώς εκεί ήταν εγκατεστημένη κάποτε η κεραία μέσω της οποίας γινόταν η επικοινωνία με τα διερχόμενα από τον Ευβοϊκό πλοία.

Κατά τα άλλα, το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” απέχει 17 χλμ (μόλις 12′ μέσω Αττικής Οδού), το λιμάνι της Ραφήνας απέχει 14 χλμ (20′), ενώ η ραγδαία ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής δημιουργεί διαρκώς νέους ελκυστικούς κοντινούς προορισμούς, όπως είναι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το εμπορικό πάρκο Smart Park, το εκπτωτικό χωριό McArthur Glenn κλπ.